De kracht van Social in Event Management

In de competitieve wereld van eventmanagement is het een steeds grotere uitdaging om eerst sponsoren te enthousiasmeren om in jouw event te investeren en om vervolgens deelnemers te stimuleren om zich in te schrijven. Er is een gigantisch aanbod aan events en agenda’s zitten overvol. Tijdens het event wordt steeds vaker gebruik gemaakt van moderne event apps en worden deelnemers gestimuleerd om berichten over het event te delen. Maar als eventorganisator heb je vaak geen idee wat er online over je event wordt gezegd. Of hoe sponsoren en sprekers jouw event uitdragen. Door social en online data te monitoren en snel te filteren kun je deelnemers, sponsoren en sprekers nog meer betrekken bij je event. Bijvoorbeeld door meer proactief conversaties aan te gaan.

De Adfo Groep is er bijvoorbeeld samen met ons in geslaagd om voor, tijdens en na het event Adfo Live de betrokkenheid van deelnemers, sprekers en sponsoren sterk te verbeteren. Door het inzetten van onze community managers werd meer rendement uit social media gehaald dan in voorgaande jaren. Tijdens het event waren alle social en online activiteiten over het event op grote schermen prominent zichtbaar op de beursvloer. De interactie van het community managers met de deelnemers zorgde ervoor dat Adfo Live op dag 1 van het event al trending topic op Twitter werd.
Enkele behaalde resultaten;
  • Meer zichtbaarheid van het event, voorafgaand aan het event
  • Meer traffic naar de website van het event
  • Snellere activatie sponsoren
  • Ambassadeurschap van sprekers en sponsoren door berichten te delen of te ‘liken’
  • Meer inschrijvingen door meer zichtbaarheid van het event
  • Meer inschrijvingen voor de masterclasses (betaald)
  • Trending topic op dag 1
  • Meer betrokkenheid van deelnemers tijdens het event
Als gevolg hiervan wordt nu structureel budget voor event monitoring en community management gealloceerd.

In Duitsland werd op de DMEXCO een zogeheten Influencer Board in de centrale hal getoond waarop in real-time de social buzz rondom het event werd getoond. Elk uur werd dit aangepast. Wil je meer zien over wat je met zo’n Influencer Board kan doen, bekijk dan hier de uitgebreide toelichting.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om jouw event te onderscheiden van andere events? Neem een kijkje in ons Social Command Center, de koffie staat altijd klaar! Of neem contact met ons op voor een afspraak op locatie.

Of lees hier meer over de event monitoring van Adfo Live. Er worden diverse foto’s van de schermen getoond die tijdens Adfo Live werden gebruikt.