De volgende stap naar een Social Business in Staffing en Recruitment

In de competitieve wereld van staffing en recruitment, is Monster Worldwide er in geslaagd om door gebruik van social technologie van Brandwatch en Hootsuite, werkzoekenden en werkgevers met elkaar te verbinden. Door deze technologie in te zetten voor ‘deep listening’ over diverse social media en online kanalen veranderde Monster van reactief naar proactief zoeken naar kansen.

Enkele behaalde resultaten;
  • 262% groei in Twitter retweets
  • 300% verhoging van het aantal mentions
  • Ruim 30% meer ‘share of voice’ ten opzichte van de belangrijkste concurrenten
  • Als resultaat hiervan genereert Monster nu wereldwijd 29 cv uploads, 7.900 ‘banen gezocht’ en 2.800 ‘banen bekeken’. Per minuut.
Bekijk in dit filmpje kort hoe Patrick Gilloolty, Director of Digital Communication and Social Media van Monster Worldwide de referentiecase van Monster toelicht.


Met Social Dialog helpen wij organisaties met behulp van ons eigen ontwikkelde social maturity model de volgende stap te zetten en te groeien naar een social business zoals Monster Worldwide dat heeft gerealiseerd. Kijk hier voor meer informatie over ons en onze visie. Kort samengevat houden wij ons bezig met social communities, social collaboration en social intelligence en helpen we bedrijven hun engagement met klanten en inzicht in de markt te vergroten. 

Wil je meer weten over bovenstaande toepassing en de wijze waarop dit binnen jouw organisatie een succesvolle bijdrage kan leveren? Of een demo van onze social technologies oplossingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Of download hier de case study van Monster voor meer details over deze referentiecase.

Contactformulier Staffing en Recruitment

*
*
*