De volgende stap naar een social business in Travel, Leisure en Hospitality

In de dynamische wereld van Travel, Leisure & Hospitality, waar klanten na hun bezoek direct weer prospect worden, is online hotelaanbieder LateRooms er in de UK in geslaagd om op basis van social technologie van Brandwatch een uitmuntende customer service te leveren. Door deze technologie in te zetten voor social monitoring en analytics over diverse social media en online kanalen werd LateRooms een trendsetter op het gebied van online gastbeleving.

Enkele behaalde resultaten;
  • 30% sales conversie ratio door introductie van de nieuwe online conciërge service
  • Het geautomatiseerd genereren van inzichten voor nieuwe affiliate marketing kansen
  • Meer efficiënte inzet van medewerkers bij markt-, doelgroep- en trendanalyses
  • Een verhoogde gasttevredenheid door proactieve interactie

laterooms_2 


Met Social Dialog helpen wij organisaties met behulp van ons eigen ontwikkelde social maturity model de volgende stap te zetten en te groeien naar een social business zoals Laterooms dat heeft gerealiseerd. Kijk hier voor meer informatie over ons en onze visie. Kort samengevat houden wij ons bezig met social communities, social collaboration en social intelligence en helpen we bedrijven hun engagement met klanten en inzicht in de markt te vergroten. Of download hier de Late Rooms case study voor meer details over deze referentiecase.

Wil je meer weten over bovenstaande toepassing en de wijze waarop dit binnen jouw organisatie een succesvolle bijdrage kan leveren? Of een demo van onze social technologies oplossingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Contactformulier Travel Leisure en Hospitality

*
*
*