Zo creëer je als gemeente meer interactie met inwoners

Voor gemeenten is social media de ideale manier om de community te informeren en te laten participeren. De functie van een stadskrant kan je online tot leven laten komen door gebruik te maken van verschillende kanalen, zoals: Facebook, Twitter en Instagram.

Voor gemeenten is social media de ideale manier om de inwoners te informeren en te laten participeren. De functie van een stadskrant kan je online tot leven laten komen door gebruik te maken van verschillende kanalen, zoals: Facebook, Twitter en Instagram. Momenteel is van alle 394 Nederlandse gemeenten 98 procent actief op Twitter, 77 procent op Facebook en 13 procent op Instagram, volgens een onderzoek van Buzzcapture. Dat is logisch, want op deze manier kunnen ze snel een van de kerntaken van een gemeente vervullen: informatie delen.

Maar wat voor informatie is relevant voor een gemeente? Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in de ophaaltijden van containers, maar ook wanneer er werkzaamheden zijn in een bepaalde regio. Leuke evenementen mogen natuurlijk ook niet uitblijven. Het voordeel om dit op een social media kanaal te posten is dat je mensen de gelegenheid geeft om dit bericht ook te delen. Maar het zorgt ook voor meer interactie en binding met inwoners en van die interactie kan je weer gebruik maken! Instagram is bijvoorbeeld een prachtig medium om jezelf als moderne gemeente op de kaart te zetten. De gemeente Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. Zo plaatsen zij de mooiste foto’s van de gemeente die o.a. inwoners hebben gemaakt, dit wordt ook wel user generated content genoemd. Volgens het onderzoek hebben ‘50 gemeenten inmiddels tenminste één foto geplaatst op Instagram, daarnaast hebben 13 gemeenten een account geclaimd, maar nog niets online gezet.’ In 2015 telde Instagram 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers en dit platform blijft groeien. Voor gemeenten dus een mooie kans om zich te profileren op een populair medium!

schermafbeelding-2016-10-25-om-09-12-01

Met social listening het gesprek aangaan

Niet minder belangrijk; je kunt via social media ook ‘luisteren’ naar burgers, dit wordt social listeninggenoemd. Onlangs is er een trend gaande om sociale data te analyseren, zodat gemeenten en bedrijven alles kunnen bijhouden wat er online over ze wordt gezegd. Met een online monitoring tool, zoals Brandwatch analyseer je al ruim 80 miljoen databronnen. En als je weet wat er gezegd wordt, kan je ook het gesprek aangaan. Dit is voor politici natuurlijk net zo belangrijk als voor communicatiemedewerkers.

Samen de volgende stap zetten

Veel gemeenten maken al gebruik van social media. Maar met simpelweg een account opzetten en berichten zenden laten ze een hoop kansen liggen. Met ons team helpen wij gemeenten en andere organisaties om social media effectief in te zetten om er nog meer uit te halen. Daarnaast werken we samen met Brandwatch om social data te analyseren en te verwerken.

Doordat wij gebruik maken van social intelligence technologie zijn wij vanuit ons command centrum in Bunnik in staat om online gemeenschappen optimaal te laten groeien. Dit kan door een strategie te ontwikkelen, door het geven van workshops zodat je daarna zelf aan de slag kunt, of dat onze community manager jullie (een periode) komt ondersteunen.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken in ons social command center, de koffie staat altijd klaar! Of neem direct contact met ons op.

Reageren is niet mogelijk.